Share |

Yhteistyökumppaneitani


Eurooppalainen Kulttuuriyhdistyseky.jpg
Juuret ja perinteet

EKY pohjautuu 1960-luvulla Tampereella perustettuun Paimenliittoon, jonka keskeisiä ajatuksia olivat mm. "puhtaan äidinkielen vaaliminen" ja monipuolinen kulttuuritoiminta.

Kun Paimenliiton perustajat - pääosin opiskelijoita - hajaantuivat eri puolille maata, toiminta hiipui. Allekirjoittanut piti ry:n kuitenkin hengissä toimien aika ajoin ja hyvin epäsäännöllisesti erityisesti liikennekulttuurin ja kielenhuollon parissa.

Uusi yhdistys, EKY

Kun Suomi sitten liittyi Euroopan Unioniin, päätin vaihtaa (1998) Paimenliiton nimen Eurooppalaiseksi Kulttuuriyhdistykseksi, mikä muutos merkittiin yhdistysrekisteriin 1999.

Uusien sääntöjen mukaan yhdistyksen tarkoitus on toimia suomalaisen kulttuurin edistämiseksi ja tunnetuksi tekemiseksi pääasiassa Euroopan Unionin jäsenmaissa ja unionin jäsenyyttä hakeneissa valtioissa sekä Sveitsissä ja toimia kulttuuripiirien yhdyssiteenä näissä maissa. - Yhdistys on poliittisesti sitoutumaton.

Olen toiminut EKY:n puheenjohtajana ja toiminnanjohtajana 1998 - 2008 ja 2009 alkaen kunniapuheenjohtajana.

_________________________________

Suomalais-romanialainen taiteilijaseura Finroart XXI Foundation.
Finroart on Romaniassa 1997 säätiönä rekisteröity ja toimii Suomessa yhdistyksen tavoin. Puheenjohtaja on romanialainen taiteilija Cris Ciobanu Bacaun kaupungista.
Suomessa Finroart toimii ikäänkuin EKY:n alaosastona ja sen toiminnasta vastaa
kuraattorina taidegraafikko ja galleristi Pirjo Heino.
EKY ja Finroart ovat yhdessä järjestäneet kymmenittäin näyttelyitä Suomessa ja
ulkomailla. - Olen ollut mukana hallituksen jäsenenä alusta lähtien vuoden 2012 loppuun saakka.

Associazione Culturale Europea "Cultura Venezia", Italia
Olen liittynyt tähän yhdistykseen Venetsiassa 1993. Yhdistykseen kuuluu paljon
taiteilijoita, kirjailijoita ja kulttuurista kiinnostuneita ihmisiä.
Yhdistys järjesti aikaisemmin paljon näyttelyitä Venetsian lisäksi eri puolilla Eurooppaa, mutta viime aikoina pääpaino on ollut historiallisissa esitelmissä ja kulttuurimatkoissa.
Yhdistyksen johdossa 2008 lopulla tapahtuneiden muutosten jälkeen yhteydenpito on katkennut.

Materia Prima on muutamien venetsialaisten taiteilijoitten muodostama aktiivinen ryhmä. Sen taiteilijat ovat olleet mukana yhdessä EKY:n ja Finroartin yhdessä järjestämässä näyttelyssä Suomessa ja olen ollut mukana heidän näyttelyissään Venetsiassa ja muualla Veneton maakunnassa.

Olympia Fine Arts Association OFAA ry oli aluksi Pekingin olympialaisten taidetapahtumaan 2008 kutsuttujen taiteilijoitten löyhä yhteenliittymä. Se rekisteröitiin Suomessa kevättalvella 2009 ja alkoi toimia aktiivisesti.  Minut on valittu puheenjohtajaksi 2008-2010.
Osa jäsenistä oli kutsuttu Malesian Penangiin suureen "100 excellent artists" -tapahtumaan 2009. 2010 meillä oli omat näyttelyt Bosnia&Herzegovinan Sarajevossa ja Banja Lukassa, 2011 Indonesian Jakartassa sekä 2012 Etelä-Korean Jeonbukissa.

www.taidelaari.fi on Pirkanmaan kulttuuripalvelujen tuottajien esittely yhteystietoineen.